WRX Buxtehude.

Pauwels Motorsport toont snelheid en blikt vooruit op toekomst

Het waren én zijn drukke tijden in Leopoldsburg: na de wedstrijd in Loheac Frankrijk werd de motor naar Engeland gestuurd voor een check up, om het vermogenprobleem wat de laatste wedstrijden als maar voor meer problemen zorgde op te lossen………

Intussen monteerden we een reservekrachtbron om te testen in Maasmechelen, maar toen deze niet goed functioneerde besloten we om de Fiesta te gebruiken die wel de voldoende speed had om zeer snelle tijden te zetten en makkelijk de pole positie in de A finale te veroveren. Voor de wedstrijd in Buxtehude had onze tuner Godfrey onze vertrouwde krachtbron terug klaar en vol goede moed werd er naar Buxtehude vertrokken. In de trainingen en 1ste heat was het vermogen echter nog niet wat we gewoon zijn en met man en macht werden alle parameters gecontroleerd. Ons fantastisch gemotiveerde team kreeg wat extra tips en hulp van Julian Godfrey om het vermogensprobleem op te sporen. Uiteindelijk bleek het een kabelbreuk te zijn die ons al weken in de ban hield en voor wisselende prestaties zorgde.

Voor de tweede heat liep alles terug als vanouds met koppel en topvermogen zoals we in WK rallycross gewoon zijn. Omdat de eerste bocht altijd voor geharrewar en spektakel zorgt werd er geopteerd voor een voorzichtige start waarbij we als vijfde uit de eerste bocht kwamen maar na een ware remonte en enkele knappe inhaalbewegingen werd deze reeks gewonnen voor Ramogna, Tohill, Jeanney en Jansen.


Het team was helemaal herboren en de snelheid zat er duidelijk goed in. De derde heat lukte zelfs een kopstart voor revelatie van het weekend Robin Larsson waar we zij aan zij mee streden op het lange rechte stuk. De jonge en zeer getalenteerde Larsson won dit duel maar een knappe 14de tijd werd gereden door Koen in de Proflex Focus.


Voor de start van de vierde heat was het vertrouwen ook zeer groot en wilden we onze prestatie van de derde heat nog eens krachtig herhalen. Door takelwerkzaamheden lag de wedstrijd echter geruime tijd stil terwijl wij reeds op de pregrid stonden. Net voor dat we van start mochten, gingen de regensluizen open en moesten we met slicks op een natte baan. Na een mooi en sportief duel met Duitse wildcard piloot C’Rock wist Koen deze met een prachtige inhaalbeweging definitief achter zich te houden. Door het tijdverlies in de eerste heat en de wisselende weersomstandigheden tijdens de 4de heat konden we alle hoop op een semi -finale opbergen.


Maar de balans van dit weekend is zeer positief en nu denken we reeds volop aan de toekomst! In dit opzicht zullen we komend weekend in Italië starten met een RX lite. Dankzij onze vaste partners Proflex, DT1 en Speedwear is deze test mogelijk om te zien wat er kan met deze vierwielaangedreven Fiesta’s. Deze wagens zijn super licht en voorzien van dezelfde atmosferische Mountune motoren. Het is dan ook een extra motivatie en uitdaging om met deze getalenteerde jongsters de strijd aan te gaan met gelijke middelen. Wat het verdere verloop van 2014 betreft is nog een vraagteken … omdat we achter de schermen druk aan het werken zijn aan de 2015-plannen waarvan we jullie binnen enkele weken meer over hopen te kunnen vertellen.

Dank voor de mooie foto’s aan Johan Dingenen!