Super prestatie van Kobe op BNL !

Klein mechanisch probleem houd Kobe van eindwinst

Afgelopen weekend was er op de Horenbergsdam in Genk de eerste wedstrijd voor het BNL kampioenschap. Na zijn mooie prestatie tijdens zijn vorige wedstrijd in Genk was Kobe super gemotiveerd om er iets moois van te maken……..

Met de steun van Daems Racing en papa Koen was Kobe afgezakt naar Genk voor de eerste wedstrijd van het BNL kampioenschap. Kobe was op zijn thuis circuit in zijn nopjes, en dat was al van bij de zaterdag trainingen te zien. Gans de dag stond Kobe op P1 op de tabellen. Ook de Zondag zette hij zijn mars naar zijn eerste overwinning voort. Tijdens de trainingen en kwalificatie’s reed Kobe een eerste tijd en pole position !

Tijdens de eerste heat die Kobe van op pole mocht starten liep de start niet zoals gepland. Kobe viel terug naar een derde plaats. Maar de leiders waren nog niet thuis want Kobe had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd ! Zo reed onze jongste Pauwels telg iedereen op een hoopje en won deze eerste heat met maar liefst 3 sec voorsprong !

Tijdens de finale heat had Kobe een superstart en sloeg meteen een klein gaatje, de weg naar wins was open…….maar het is en blijft een mechanische sport en de pechduivel loert om elk hoekje. Na 2 ronden had Kobe een probleem met de remmen op zijn Kosmic kart, die liepen wat aan zodat de kart niet voldoende snelheid meer kon maken. Na enkele ronden beterde het een beetje en kon Kobe nog sterk terug komen.

Met een 2e plaats algemeen als eindresultaat was Kobe tevreden maar er zat meer in. Was het remprobleem er niet geweest waren de eerste overwinningsbloemen voor onze kleine uit Leopoldsburg !

Volgend weekend is er terug wedstrijd voor Kobe, deze keer de start van het 2 takt kampioenschap in het Nederlandse Berghem Oss. Kobe trekt er na deze glansprestatie in Genk naartoe met volle moed en een door Daems Racing perfect afgestelde kart.

Onderstaand het fotoalbum van Kobe zijn wedstrijd met foto’s van Oswald Paret en Kartphoto