Finale race BMC Genk voor Kobe.

 Kobe Pauwels Rookie of the year in de minimax klasse en behaald een schitterende 3 e plaats in de algemene eindstand!……………………


Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd van het BMC kartseizoen verreden op het circuit in Genk. Sinds het begin van het seizoen heeft Kobe zeer veel progressie gemaakt. Dit bewijst hij telkens door vol passie voor de sport en aanvalsdrift met piekfijn materiaal aan de start te komen. Ook de uitstap naar het EK in Oostenrijk en de continue begeleiding van Jan Daemsen en Stein Menheere hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Deze bekroning als Rookie of the year was dan ook niet enkel het resultaat van de gedreven inzet en stuurmanskunst van Kobe, maar een titel die verdiend werd door de inzet van heel het team DAEMS RACING Team o.l.v. Jan Daems, Jan Van Den Ouweland, Irena Verachtert persoonlijke mecanicien Stein Menheere en de hele familie Pauwels die met hun autosportverleden ook de volle steun aan de kart carrière van Kobe Pauwels geven.

Afgelopen zondag was Kobe direct goed op dreef door zich naar een 2 de kwalificatietijd te rijden van de 16 minimax piloten. De eerste finale verloor hij enkele plaatsjes in de start, maar wist zich in zijn gekende mooie aanvallende stijl naar voor te rijden tot hij in de laatste bocht naar buiten werd gedreven en zo de leiding moest afstaan en naar een tweede plaats terugviel. De tweede heat was een zeer mooi gevecht en de toppers gaven mekaar geen duimbreed toe en er werd elke ronde wel plaatsen gewisseld waardoor Kobe als 3 de de finish bereikte. In de laatste heat liep het echter grondig fout in de start de motor zat vol benzine en vanop P2 vertrokken viel Kobe terug naar P12 maar door een knappe inhaalrace werd hij toch mooi 4 de in deze finale wat in het dagklassement een mooie 3 de plaats opleverde evenals de 3 de plaats in het kampioenschap 2015 en de mooi titel van ROOKIE of the year! Langs deze weg willen wij echt iedereen nogmaals extra bedanken die aan deze titel heeft bijgedragen vooral DAEMS RACING Team begeleiders, piloten en mechaniekers, Stein Menheereen AzzA Service Office voor de catering. De voorbereidingen van 2016 zijn reeds gestart en het zal weer een druk kartseizoen worden maar hier brengen we jullie rond de jaarwisseling van op de hoogte.

Onderstaand nog een fotoalbum van de wedstrijd en wat sfeerfoto’s.