Einde van een prachtseizoen voor Kobe !

Voor Kobe Pauwels zit met de laatste BMC wedstrijd in Genk het kartseizoen in de Mini max klasse 2016 erop. Het was een seizoen die vooral leerrijk was, ups en downs had, maar vooral enkele hele mooie uitschieters van formaat.

Vooral de Europese titel die Kobe behaalde in Oostenrijk en de 7e plaats op het WK in Italië zijn prestatie’s om u tegen te zeggen. Pauwels Motorsport had in 2016 alles op de kartcarrière van Kobe gezet, en met resultaat! Het seizoen begonnen als “Kleine Kobe Pauwels” maar naargelang het seizoen vorderde zagen de concurenten dat er met die “kleine” uit Leopoldsburg rekening moest gehouden worden. Haast iedere wedstrijd leerde Kobe uit de fouten van de vorige wedstrijd en werd beter en beter met als hoogtepunt de Europese titel in zijn klasse en de WK selectie voor team België, met een P7 als resultaat tussen het “wereldgeweld” Op dit WK werd er ook zeer veel geleerd voor de toekomst.

De laatste BMC wedstrijd was er ééntje met vallen en opstaan. Met een snelste tijd in de warm up en met “slechts” een 5e tijd in de quali’s kon Kobe aan zijn eerste heat beginnen. Daar was het spannend tot de laatste ronde waar Kobe in die laatste ronde nog de leiding nam en deze met winst afsloot.


In heat 2 werdt Kobe van de baan gereden met een kromme as als gevolg, toch reed hij nog naar een 11e tijd.
In de start van Heat 3 liep het dan grondig mis en kreeg Kobe een harde duw waardoor dat hij ver in het gras belande en als allerlaatste de baan terug op kon. Een moedige strijd naar voren dankzij de goede afstelling van Tarra Tweehuijzen en Jan Daems kon Kobe met zijn stuurmanskunsten nog een 7 de plek versieren.

Voor al deze prestaties danken wij al onze partners DAEMS RACING Team, Rucanor Europe B.V., RPower.be alle autosportartikelen info-rpower.be. Oswald Paret voor de mooie foto’s. Alle supporters, sympathisanten familie en team-leden voor hun bijdrage aan al deze mooie prestaties en herinneringen aan 2016. Nu gaan we even rusten en beginnen dan vol goede moed en inzet aan een nieuwe uitdaging in de junior klasse voor 2017!!

Onderstaand nog een fotoalbum van Kobe zijn laatste BMC wedstrijd in Genk