Eerste BMC van 2017 in Genk

Op de Horenbergsdam in Genk is de eerste wedstrijd voor het BMC kampioenschap 2017¬†gereden. Zoals eerder medegedeeld rijd Kobe in een hogere klasse, de Junior Max. Kobe rijd ook in 2017 onder de vleugels van het Daems Racing team en dit jaar met een Tony Kart en een schitterende splinternieuwe helm……….


De zaterdag verliep voor Kobe niet echt vlot, dus moet alles op de Zondag gezet worden. Tijdens de trainingen klokte Kobe een 6e tijd af waar het team tevreden mee was.
De eerste heat op Zondag was voor Kobe een knappe race die hij als 4e kon finishen, wat toch een mooi resultaat was. Daarmee reed Kobe op schema en met vertrouwen naar de 2 volgende heats.


In heat 2 was voor Kobe wat minder, een wat te onstuimige piloot reed los over Kobe zijn kart, gelukkig bleef Kobe ongedeerd maar het was efkes verschieten ! De 2e heat resulteerde mede door dat ongeval in een 6e plaats. Op naar heat 3 en naar een mooi resultaat en hopelijk podium in de dagrangschikking.
Iedereen stond op slickbanden en tijdens de start gingen de hemelsluizen open, dus dat was zoals rijden op ijs ! Maar we kennen onze Kobe als een uitstekend regenrijder en hij schoot naar P2 in de start. Kobe reed resoluut naar een podiumplaats in het dagklassement tot onze jongste Pauwels een spin maakte op het opdrogende circuit, hij verloor daardoor 10 plaatsen en zijn podiumplaats. Kobe eindigde de derde heat nog op een 10e plaats en 5e algemeen.
Al bij al een leerrijk weekend geweest in zijn nieuwe klasse waar de concurrentie niet te onderschatten is. Maar Kobe zou Kobe niet zijn, hij zal er wel staan binnenkort…op dat podium !
Onderstaand een fotoalbum van Oswald Paret, waarvoor dank !