BNL Karting verslag Kobe

Op Zondag  15 maart was er de “Kick off” van het BNL kampioenschap karting op de Horensbergdam in Genk. Kobe Pauwels, de jongste van de PMS familie kwam er aan de start in de Mini Max klasse. Kobe had met begeleiding van Daems Racing al heel wat getraind naar seizoen 2015 toe en alles verliep naar wens…………..

Reeds de vrijdag was Kobe aan het trainen met prima tijden op de tabellen, alles onder controle dus voor Kobe !
Zaterdagmorgen, de dag voor de wedstrijd…Kobe had last van stress en het lukte niet meer zoals het moest, hij ging hoekiger rijden wat nog meer stress meebracht, tot het begon te regenen en Kobe zijn ritme vond als een vis in het water, plots weg stress en super tijden op de tabellen ! Kobe voelde zich duidelijk in zijn sas op een vochtige baan.

Na een goede nachtrust met toch wat vertrouwen dat het op de natte baan goed liep was het tijd voor “wedstrijd Zondag” De kick off van het BNL kampioenschap.
De warming up verliep op een natte baan en Kobe was super aan het rijden! Het verliep probleemloos voor de jongste Pauwels telg .
Dan de race zelf, die verliep voor Kobe jammer genoeg op een droge baan en de slicks hadden Kobe geen vertrouwen gegeven in de vrijdagtraining.  Toch gaf Kobe het beste van zichzelf en hij beëindigde de wedstrijd op een mooie 6e plaats. In vochtige omstandigheden had er zeker meer in gezeten en was het podium zelfs haalbaar.

Nu is het zaak om een beetje de mentale druk bij Kobe weg te nemen om de volgende wedstrijd beter te doen, deze gaat door in het Franse Ostricourt.
Het team van Daems Racing en mekanieker Stein Menheere leverden top werk , de samenwerking verloopt super  en Kobe kijkt uit naar de wedstrijd in Ostricourt. Kobe gaat samen met Stein nog een dagje trainen in Ostricourt komende zaterdag terwijl papa Koen zich moet toeleggen op de BK wedstrijd rallycross in Mettet.
Verslag en foto’s van de wedstrijd in Ostricourt komen op onze site !

Onderstaand nog wat foto’s van Kobe zijn wedstrijd in Genk.