1e Academy race Genk

Kobe is in 2017 RACB vertegenwoordiger in de Academy klasse met een OK motor, vorig weekend die samen viel met WRX Mettet reed Kobe zijn eerste wedstrijd in Genk.
Papa Koen kon er niet bij zijn omdat hij mede organisator is van het WK Rallycross in Mettet, dus moest de jongste Pauwels telg het voor de eerste maal zonder mamma en pappa doen………en of hij het goed deed………..

Reeds in de kwalificatie liet Kobe van zich horen, met een derde tijd op de tabellen in de kwalificatie. Ook tijdens de vrije trainingen en officiële trainingen liet Kobe zien dat hij niet voor niks geselecteerd was door de RACB, meermaals was hij bij de snelsten van het veld, wat toch motiverend werkte.

Tijdens de heats finishte Kobe als derde , vierde en tweede wat resulteerde in een 4 de startplaats voor de finale. De snelheid en het vertrouwen zat er goed in en na enkele ronden wilde Kobe een aanval plaatsen om naar een zeker haalbare podiumpositie door te schuiven maar een een andere deelnemer blokte bruusk waardoor Kobe zich even op een RX piste in Mettet waande en een stuk over de onverhard moest.

Door dit voorval viel Kobe terug tot de 11 de plaats, maar zijn gedreven vechtlust was niet aangetast en Kobe wist zich mooi terug te rijden naar een 7 de plaats over de finish.
Na de race kreeg Kobe nog een 6 de plaats toegewezen nadat er een andere deelnemer een straf kreeg wegens een ingeklikte bumper.

Papa Koen was aan het werk op WRX Mettet maar wilde toch even zijn woordje kwijt:
Met dit deelnemersveld en een sterke competitie is deze uitslag uiteraard niet slecht, al hadden we graag geschitterd door in zijn maiden race met OK materiaal een podium te versieren. Maar dit is een leerjaar en hij heeft al heel wat opgestoken van dit avontuur.
Ook de eerlijkheid en gelijkheid van het materiaal is perfect geregeld en nooit gezien. Kobe heeft tot 4 keer toe een andere motor gekregen maar telkens was het vervangend exemplaar dat van een andere deelnemer en die kwam van hetzelfde gelijke niveau.

Foto’s en sfeerbeelden van Oswald Paret waarvoor grote dank !